Hova tegyük a gardróbszekrényt?

A gardróbszekrények mindig is népszerűségnek örvendtek, ha tárolásról volt szó. Szinte mindent képesek elnyelni, ráadásul a mai kor bútortrendjeinek köszönhetően már nem csak tárolóegységeket, hanem esztétikus lakás kiegészítőket is üdvözölhetünk bennük. Funkcionalitás és esztétikum találkozása jelenik meg ezen bútorokban.

Az egyedi gardróbszekrények nagy előnye, hogy igény szerint mindenhova beépíthetőek vagy beállíthatóak. Azaz igényeknek megfelelően bárhová tervezhetünk vele a lakásunkban, házunkban. Eredeti rendeltetésük a hálószobában, ruhásszekrényként való használat, de lássunk néhány példát az egyéb helyiségekben történő alkalmazására is.

Előszoba:

Ha nincs a lakásnak külön kialakított tároló helye a sporteszközöknek, régi, nem, vagy csak ritkán használt holmiknak, az előszobában tökéletes helyet biztosíthatunk számukra. Egy gardróbszekrényben rengeteg hely van, amit kedvünk szerint alakíthatunk ki és használhatunk fel. Ezen felül használhatjuk a szárító, vasalódeszka és egyéb háztartási eszközök tárolására is.

Nappali:

Ha a nappaliban van az iroda is, mégis szeretne a sok papírnak és irodai kiegészítőnek, akár a nyomtatónak is egy külön, „láthatatlan” zugot, a gardróbszekrény erre is használható. Kényelmesen tárolhatja benne a fontos iratokat és a családi fényképeket is.

Gardróbszekrény: hova tegyük pontosan?

Gardróbszekrény: ruhatárolás felsőfokon

A legjobb tárolási megoldás nyílván a különálló helyiség lenne, de valljuk be a gradróbszoba óriási luxus. Ezért az igényes tárolást a helytakarákosságot és az esztétikumot ötvöző egyedileg a lakásunkra szabott szekrények jelenthetik.

A legtöbb esetben az évek során több ruhát halmozunk fel, mint amire szükségünk lenne. Ezen ruhadarabok, viszont a legtöbb esetben emlékekkel is bírnak számunkra, ezért nehéz megválnunk tőlük. Ezenfelül vannak ruháink, melyek talán soha sem voltak még rajtunk, és a jövőben sem sűrűn lesznek, de mevállni mégsem akarunk tőlük. Ezen ruhák és kiegészítők miatt célszerű előre jól átgondolnunk gardróbszekrényünk felépítését. A tárolás jellegét célszerű a konkrét ruháinkhoz igazítani. Ha példának okáért sok a hosszabb ruhanemünk, vagy öltönyöket, kosztümöket szeretnénk tárolni új szekrényünkben, akkor ezzel kell számolnunk a tervezés során, míg a kiegészítők, sportosabb ruhák, vagy összehajtva tárolható darabok esetén is mással kell kalkulálnunk.